Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@08:29:52 GMT

 چرا از «سپند» استقبال نمی‌شود؟

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۰۳۴۲

 چرا از «سپند» استقبال نمی‌شود؟

ایسنا/خراسان رضوی رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای شهر مشهد درخصوص سامانه سپند (سامانه پایش ناوگان دانش‌آموزی) گفت: برای ما بسیار مهم است که مردم از وجود این سامانه باخبر شوند و هنگام ثبت‌نام فرزند خود درخواست سرویس از طریق سامانه سپند را داشته باشند. متاسفانه مدارس و شرکت‌های سرویس مدارس باوجود اینکه موظف به همکاری با ما بودند، اما کوتاهی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایمان فرهمندی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به کاهش فشار کرونا بر جامعه، انجام واکسیناسیون و مراقبت‌هایی که در حال انجام است، همچنین به علت مختل شدن آموزش دانش‌آموزان در این مدت و کاهش کیفیت آموزش‌های آنلاین، تصمیم بر این است که آموزش و پرورش  به صورت دائم بازگشایی شود.

وی افزود: در زمان بازگشایی مدارس مهمترین دغدغه خانواده‌ها سرویس مدرسه دانش‌آموز است؛ زیرا حجم زیادی از تردد دانش‌آموزان با سرویس مدارس انجام می‌شود. سرویس مدارس هم از جنبه تربیتی و اخلاقی و هم از نظر امنیتی حائز اهمیت است و شناخت راننده اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا ممکن است دانش‌آموز در مسیر رفت‌وآمد با شنیدن لفظ بی‌ادبانه راننده، موسیقی نامناسب، دیدن منظره‌ای ناخوشایند درسطح شهر و... در معرض آموزش غیرمستقیم مسائل اجتماعی قرار گیرد که این امر آسیب‌هایی را به دنبال خواهد داشت.  

این عضوشورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: خانواده‌ها می‌توانند برای انتخاب مدرسه فرزند خود تحقیق و جستجو کنند، زیرا ابزارهایی برای تحقیق وجود دارد، اما در انتخاب سرویس مدرسه این‌چنین نیست. گاهی ممکن است مدرسه سرویس دانش‌آموز را مهیا کند یا خود خانواده راننده‌ای پیدا کند. انتخاب سرویس دانش‌آموزان، شناخت راننده، بررسی سابقه، سوء پیشینه و عدم اعتیاد او مهم است. راننده‌ای که به عنوان سرویس در خدمت مدارس است باید آموزش‌هایی را فرا گیرد. همچنین کرایه سرویس نیز باید عادلانه باشد تا خانواده‌ها بتوانند به راحتی هزینه را پرداخت کنند؛ بنابراین برای کنترل این امور نیاز به یک سیستم جامع و نظارتی است.

فرهمندی عنوان کرد: ما به عنوان حامیان فرزندان این شهر موظف هستیم این آسیب‌ها را کاهش داده و مدیریت کنیم. همچنین باید الزامات حداقلی را در سرویس مدارس فراهم‌ کنیم و به خانواده‌ها این اطمینان را بدهیم که در مسیر رفت و آمد آسیبی متوجه دانش‌آموز نخواهد بود. چند سال پیش سامانه سپند (سامانه پایش ناوگان دانش‌آموزی) با هدف ساماندهی، مدیریت و نظارت بهینه بر حمل‌ونقل دانش‌آموزی، رصد و پایش ناوگان شرکت‌ها و ناوگان فعال در این حوزه با راهبری وزارت کشور و آموزش و پرورش طراحی و راه‌اندازی شد.

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد گفت: ثبت نام در سامانه سپند برای همه رایگان است. رانندگان و شرکت‌های سرویس مدارس با اخذ مجوز از شهرداری، مدیران مدارس و اولیای دانش‌آموزان می‌توانند با ایجاد حساب کاربری در این سامانه از خدمات آن بهره‌مند شوند. رانندگانی که در این سامانه ثبت‌نام می‌کنند با توجه به قوانین و ضوابط می‌توانند چهار سرویس در دو شیفیت صبح و بعدازظهر داشته باشد. همچنین این سامانه رانندگان سرویس را با توجه به خواسته‌ها و نیازهایی که اعلام می‌کنند، ساماندهی می‌کند.

وی تصریح کرد: مهمترین مزیت این سامانه این است که رانندگان سرویس مدرسه مورد اعتماد هستند، زیرا مجوز فعالیت از شهرداری را دارند که این امر سبب افزایش آسودگی خاطر خانواده‌ها می‌شود. در این سامانه امکان ارتباط و ارسال پیام به رانندگان ‌نیز وجود دارد. گفتنی است که مدارس نمی‌توانند تمام رانندگان سرویس را ارزیابی کنند. مدارس برای تهیه سرویس با شرکت‌ها قرارداد می‌بندند و ارزیابی رانندگان این شرکت‌ها توسط سازمان تاکسیرانی انجام‌می‌شود.  

فرهمندی ادامه داد: اگر این سازمان ارزیابی رانندگان را انجام ندهد، احتمال خطر وجود دارد.  گاهی پیش می‌آید که از راننده‌ای فقط شماره تلفن همراه او موجود است و در مواقع خاموش بودن گوشی، هیچ دسترسی‌ای به راننده وجود ندارد. اگر در چنین شرایطی برای دانش‌آموز اتفاقی بیفتد چگونه می‌توان، راننده را پیدا کرد؟ اگر سازمان تاکسیرانی ارزیابی رانندگان را انجام دهد، کنترل و نظارت مستمر وجود دارد و مسئولیت هر اتفاقی که برای دانش‌آموز بیفتد را قبول می‌کند.  

این عضو شورای اسلامی شهر مشهد تاکید کرد: مزیت مهم دیگر این سامانه این است که والدین می‌توانند از طریق سایت از محل دقیق دانش‌آموز در مسیر رفت و آمد مطلع شوند. در این صورت دانش‌آموزان در سرویس امنیت کامل دارند. همچنین با توجه به سیستم مسیریابی که در این سامانه وجود دارد کرایه مسیر رفت وآمد به صورت عادلانه و مطمئن تعیین می‌شود.  

دلایل عدم استقبال از «سپند»

فرهمندی اضافه کرد: این سامانه سابقه طولانی دارد، اما متاسفانه کسانی که در سیستم راه‌اندازی سرویس مدارس هستند علاقه‌ای به وجود این سامانه ندارند. مدارس هزینه‌هایی دارند که آموزش وپرورش توان پرداخت همه آن‌ها را ندارد به همین منظور مدارس برای تامین مابقی هزینه‌ها از کمک‌های اولیا و درآمدهایی که از طریق راه‌اندازی کلاس‌ها برای مدرسه ایجاد می‌کند، تامین می‌شود. یکی دیگر از این منابع درآمدی وجود سرویس مدرسه است. هزینه‌ای که مدرسه تعیین می‌کند نسبت به هزینه‌ای که سامانه سپند مشخص می‌کند، بیشتر است. به همین علت این سامانه در مدارس تبلیغ نمی‌شود و توسط آموزش‌وپرورش نیز این مورد پیگیری نمی‌شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها نیز طرفدار سامانه سپند نیستند، زیرا می‌خواهند بدون ضابطه کار کنند و دست آن‌ها در انتخاب هر راننده‌ای باز باشد و هر طور که تمایل دارند حقوق‌ راننده را پرداخت کنند. رانندگان باید در سامانه سپند آموزش ببینند و یکسری قوانین و چارچوب‌ها را رعایت کنند. سامانه سپند رفت و آمد آن‌ها را کاملا کنترل می‌کند و نوع پوشش، رفتار راننده و محیط داخل ماشین کنترل می‌شود؛ بنابراین برخی از رانندگان نیز علاقه‌ای به فعالیت در سامانه سپند را ندارند.

این عضوشورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: نقش ما به عنوان شورای اسلامی شهر مشهد مراقبت از مردم است تا در حق آن‌ها اجحاف نشود. همچنین به عنوان نماینده حوزه حمل‌ونقل باید درآمد این حوزه‌ را تامین کنیم. اوایل امسال تعرفه سرویس مدارس با توجه بازگشایی مدارس به صورت عادی در شورا تصویب شده است که اگر بازگشایی مدارس براساس شرایط کرونایی و محدودیت‌ها باشد، تعرفه‌ها اصلاح خواهد شد. در شرایط کرونا سرویس‌ها نمی‌توانند چهار دانش‌آموز را حمل کنند به دستور ستاد کرونا دو نفر  اجازه سوار شدن در داخل سرویس را دارند، اما این کار غیر ممکن است، زیرا پرداخت هزینه سرویس برای خانواده سنگین خواهد شد؛ بنابراین قصد داریم تعداد دانش‌آموزان در سرویس را سه نفر در نظر بگیریم.

آمار استفاده از «سپند» نزدیک به صفر است

وی افزود: در حال حاضر آمار استفاده از سامانه سپند نزدیک به صفر است؛ زیرا مدت دو سال مدارس تعطیل بوده است. گفتنی است که قبل از آن نیز آمار پایین بود و دلیل اصلی آن عدم اطلاع مردم از این سامانه بود. ما برای اینکه مدارس و مردم از این سامانه استقبال کنند، ابتدا مکاتبه‌ای با معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستان خراسان رضوی داشتیم و از آن‌ها خواسته‌ایم در این زمینه با ما همکاری کنند؛ زیرا امنیت دانش‌آموزان اولویت اول راه‌اندازی این سامانه بود. اگر اتفاقی برای دانش‌آموز بیفتد، یک مورد آن هم زیاد است. متاسفانه ما شاهد موارد معدودی از این آسیب‌ها بوده‌ایم و دیگر نمی‌خواهیم این حوادث تکرار شود. همچنین از آموزش و پرورش درخواست کرده‌ایم که از سامانه سپند حمایت کنند. آن‌ها بررسی‌ها در خصوص این سامانه را انجام دادند و به اشکالاتی جزئی  برخورد کردند که به زودی آن‌ها را رفع خواهیم کرد.  

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد گفت: برای ما بسیار مهم است که مردم از وجود این سامانه باخبر شوند و هنگام ثبت‌نام فرزند خود درخواست سرویس از طریق سامانه سپند را داشته باشند. متاسفانه مدارس و شرکت‌های سرویس مدارس باوجود اینکه موظف به همکاری با ما بودند، اما کوتاهی کردند.

وی تاکید کرد: بیشترین شکایتی که از سرویس مدارس به شورای شهر منتقل شده، تاخیر رانندگان در جابه‌جایی دانش‌آموزان بود، چرایی این موضوع نیز مشخص نمی‌شود؛ زیرا کنترلی روی سرویس مدارس وجود ندارد. ممکن است  از جانب راننده تخلفی انجام شده باشد؛ مانند دو مسیر سرویس را با هم ادغام کند، در مسیر توقف داشته یا از مسیرهایی رفت‌وآمد کند که مورد توافق نبوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سرویس مدارس سامانه سپند شورای اسلامی شهر مشهد سرویس مدارس سامانه سپند سرویس مدرسه دانش آموزان خانواده ها راه اندازی مسیر رفت راننده ای دانش آموز حمل ونقل شرکت ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۰۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه میزان شهریه مدارس غیردولتی امسال براساس عملکرد تعیین می‌شود گفت: ۳۱ اردیبهشت نرخ شهریه مدارس غیردولتی تعیین و ممکن است برخی مدارس کاهش شهریه داشته باشند.

محمودزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه اخذ شده عودت داده شود.

وی با بیان اینکه برای امسال فعلا میزان شهریه تعیین نشده است افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساین است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیاء و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونین آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارشات سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تعیین شهریه مدارس غیردولتی براساس الگوی شهریه
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • چرا فرهنگیان از طرح بکارگیری دوباره بازنشستگان استقبال نکردند؟
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • استقبال بیش از ۵۹ هزار دانش آموز یزدی از طرح ملی نجات آب